Дълбокотъканен масаж

Дълбокотъканния масаж е вид масаж, който е насочен към по-дълбоките тъканни структури на мускулите, така наречената съединителна тъкан. Този вид масаж използва същите техники и движения като тези на Шведския масаж, но при дълбокотъканния масаж натискът върху пациента е по-интензивен. Поради това е по-съсредоточен вид масаж, като терапевта опитва да освободи хроничното напрежение върху мускулите.

За да направи това, масажиста използва масажно масло и често директен дълбок натиск. Мускулите трябва да бъдат облекчени и терапевта да достигне по-дълбоката мускулатура.

Дълбокотъканния масаж е вид масажна терапия, която се фокусира върху реорганизация на дълбоките слоеве на мускулите и съединителната тъкан. Особено подходящ при обща скованост на тялото, предизвикана от заседнал начин на живот, физически и емоционален стрес, депресивни състояния и др. Дълбокотъканният масаж ще помогне на възпалението и болезнените области. Важно е да се пие много вода след дълбокотъканния масаж, за да помогне за промиване на млечна киселина от тъканите. Ако не го направите е по-вероятно да имате възпаление на следващия ден.