Арома хидротерапия в спа капсула

Спа-капсулата DERMALIFE OCEANA е цялостен спа-център в един апарат и има заложени 10 основни програми: Детоксикация, Регулиране на теглото, Антистрес, Акватика, Анти-болка, Антицелулитна, Релакс, Сън и медитация, 
Арома-хидротерапевтичните програми се базират на едновременното действие и многообразието от функции на спа-системата, а именно:

  • Хидромасаж с Душ Виши -  хоризонтален душов масаж, наподобяващ нежен летен дъжд – оказва успокояващо и отпускащо въздействие, засилва кръвообръщението, повишава тонуса на кожата. Душът намира приложение при редица заболявания, освен това се препоръчва за общо тонизиране и повишаване на имунната защита на организма. Прекрасно се съчетава с мануален масаж или ексфолиация.
  • Вибрационен масаж – подобряващ метаболизма и детоксикацията
  • Инфрачервена сауна – засилва кръвообръщението, подпомага изгарянето на калории, отваря порите за по-добро подхранване на кожата с минерали и витамини;
  • Кнайп масаж на стъпалата – приятен хидромасаж на стъпалата - подобрява кръвообръщението и създава чуство на лекота и отмора;
  • Шотландски душ – сменящи се топли и студени струи подобряват кръвообращението, елиминират умората, действат тонизиращо;
  • Ароматерапия – терапевтите от студио Кадифе изготвят специални индивидуални аромакомпозиции за всеки клиент - eнергизираща, възстановяваща, балансираща, успокояваща, релаксираща, отслабваща, тонизираща и реминерализираща.
  • Хромотерапия - Една от най-новите тенденции в СПА процедурите е хромотерапията. Въпреки че в България тази процедура е почти неизвестна, в световен мащаб придобива все по-голяма популярност.

Още от най дълбока древност е известно, че цветовете са способни да въздействат върху  здравословното и емоционалното състояние на хората.
Цветът се възприема чрез рецепторите на очите  и това  провокира химична реакция, свързана с предаване на нервния импулс до мозъка. Като последствие се освобождават благоприятните за организма хормони.
Действието на цветовете чрез кожата се основава на електромагнитно излъчване. Всеки от тях има различно поле и прониквайки  в човешкото тяло, носи голяма позитивна енергия, възстановяваща биоактивния баланс и активираща  физикохимичните процеси. Когато хромотерапията бъде съчетана със звукотерапия, аромaтерапия или хидротерапия, ефектът от процедурата е много по голям. Възстановява се жизненият баланс и организмът се зарежда с положителна енергия.
Направените проучвания безспорно доказват, че хромотерапията действа най-добре в съчетание с хидромасаж. Водата засилва въздействието на светлинния поток върху човешкия организъм, тъй като го прави по-интензивен. Ето как влияят върху тонуса и здравето някои от най-често използваните в хромотерапията цветове.   

 
Яркочервеният цвят ускорява пулса и кръвообращението, повишава адреналина. Специалистите препоръчват да се ползва сутрин, защото повишава тонуса и благоприятства за доброто настроение.


Оранжевият присъства в хромотерапията в няколко нюанса. Благодарение на това, че се намира в спектъра между жълтото и червеното, притежава множество полезни свойства за отдих. Оранжевото зарежда с енергия и активира функцията на мозъка, засилва чувството на радост и благополучие.


Жълтото е цвят, създаващ весело и оптимистично настроение. Изследванията показват, че подпомага творческата дейност, стимулира мисловния процес и в определени случаи подобрява паметта. Едновременно с това в хромотерапията помага при депресия.


Зеленият цвят действа освежаващо и успокояващо, понижава стреса и помага за справянето с някои емоционални проблеми. Добре е да се има предвид, че зеленият цвят успокоява и не е подходящ за прилагане сутрин, ако ви предстои интензивен работен ден.


Светло- и тъмносиният цвят подобно на зеления цвят действат успокояващо и помагат за разтоварване от стрес и от ежедневното напрежение.