Биостимулация на тяло

Биостимулация - най-новата технология на Ultratone, най-ефективния метод за стимулиране на лице и тяло чрез биоенергийни импулси, като запазва хармонията на човешкото тяло с природата и биологичните ритми в нея. Екип от изследователи, лекари и физиолози са разработили специфични програми, ориентирани към козметични и спа центрове, желаещи да предлагат бързи и надеждни резултати на клиентите си.

Ultratone Ви предлага избор от множество високо ефективни програми:

-              Естетични програми: отслабване и контуриране; повишаване на тонуса и работоспособността на мускулатурата; лимфендренаж; антицелулитни и антисрес програми;

-              Лечебни програми: акупунктура и рефлексология – дават възможност за намаляване на остри и хронически болкови синдроми;

-              Рехабилитационни програми: спомагат за възстановяване на мускулните и съединителните тъкани, двигателната активност;

-              Спортни програми: помагат за възстановяване на мускулите след интензивно натоварване; пасивни тренировки, насочени на увеличаване на силата, издържливостта, разтежимостта, скарастта на съкращаване на мускулите;

Резултатът е здраве, добра форма, красота и самочувствие.

 

Липсата на време и напрежението в забързания ритъм на съвременния живот налагат физически упражнения и грижа за доброто ни здравословно състояние. С работата, семейството и социалните ангажименти, които сякаш нямат край, хората искат да подобрят начина, по който изглеждат и се чувстват и търсят най-ефективните методи, за да постигнат целите си. Докато фитнес салоните и списанията предлагат програми и полезни съвети, спестяващи време, известният учен в областта на неврологията Gerta Vrbova от Университетския колеж Лондон, консултант в изследванията в Ултратон, вярва, че има един истински начин за бързо подобряване на формата и силата на мускулите: Биостимулация.

„Цялата ми работа е отдадена на тази концепция”, казва проф. Vrbova. „От разбирането на природата на двигателните групи във всеки един мускул, успяхме да развием електротерапията и да я приложим в света на спорта и фитнеса.  Моето професионално мнение е, че това е много ефективен и безопасен начин за подобряване развитието и укрепването на мускулите и помощно средство за фитнес и тренировки.”

Изследванията на проф. Vrbova, които са проведени през последните три десетилетия, са доказали че посредством биоимпулси, с каквито работи Ultratone, големите двигателни групи в тялото се привеждат в действие по-бързо отколкото с редовни упражнения. Тя е стигнала до извода, че биостимулацията може да постигне значително по-високи нива на активност в сравнение с какъвто и да е тренировъчен режим, тъй като мобилизира мускулната система до максимума на възможностите й.

„Обикновено по време на обичайни упражнения на нашите по-големи двигателни групи им е необходимо значително повече време да бъдат активирани, тъй като малките двигателни групи първи се възстановяват”, казва проф. Vrbova. „Може да коства множество сериозни тренировки в салона или курса по аеробика, за да достигнете мускулите, върху които искате да се фокусирате и освен ако не тренирате сериозно и редовно, резултатите по отношение оформяне на тялото могат да бъдат минимални.”

Проф. Vrbova  е предприела обширни изследвания на стимулирането и увеличаването на мускулната маса, и по-специално използването на биостимулацията в сравнение с физическото натоварване.” В изследванията си открих, че често е трудно да въздействаш на отпуснати или неизползвани мускули в тялото при традиционните физически упражнения”, казва тя. „ Коремът е класически пример; той се нуждае от специфични, изморителни и трудни упражнения за жени и мъже, които искат да оформят тази част от тялото си. Може да се натоварват неправилните мускули и резултатите от тези усилия са бавни и незадоволителни.”

Този процес на биостимулация се нарича „физиопоследователност”, което означава комбинация от автоматично променящи се биочестоти, модели на стимулиране и ширини на импулса, чиято цел са специфични мускули и тъкани.

„При използването на програми за биостимулация, въздействието може да е върху конкретни мускули. Възможно е клиентът или неговия терапевт да изберат мускули, които оформят тялото по специфичен начин като ги активират незабавно и директно, предлагайки концентрирани упражнения без стреса и умората на интензивните тренировъчни програми във фитнес залата.”

Въпреки факта, че е застъпничка на биостимулацията, проф. Vrbova по никакъв начин не омаловажава физическата активност като средство за добро здравословно състояние. Всъщност тя подкрепя цялостния подход към усъвършенстван фитнес.

„Фактът, че с биостимулацията няма стрес или умора е голямо предимство”, обяснява тя.” Независимо от това е необходима физическа активност за подобряване на работата на сърдечно-съдовата система и повишаване на гъвкавостта.  Биостимулацията  позволява да се извършват физическите упражнения по-ефективно и по този начин спомага за подобряване на всички функции, свързани с движението. Повишава издръжливостта и устойчивостта на умора.”

Като резултат биостимулацията с Ultratone ще доведе до повече упражнения, а не до намаляването им. Освен подобряване на физическата активност и добро здравословно състояние, биостимулацията е приложима също при медицински, терапевтични и неинвазивни козметични процедури.” В медицината, биостимулацията може да бъде използвана по множество причини.”, казва проф. Vrbova. ”Например човек, страдащ от мускулно-скелетно нараняване  ще претърпи загуба на мускулна маса. Чрез прилагане на самоадхезивните електроди обездвижените мускули се стимулират и се предотвратява тяхната атрофия. Нещо повече, биостимулацията се използва за ортопедични терапии по цялото тяло, както и при рехабилитация след инфаркт и след инсулт.”