Close

ПРЕДИМСТВА НА ИНФРАЧЕРВЕНАТА САУНА

8 ползи от използването на инфрачервена сауна
„Hot air baths “ и импровизираните сауни са били използвани от векове от култури по целия свят, от церемониите на потните хижи на индианците до банята на Диоклециан в Древен Рим. Въпреки че практиката да се посещава сауна продължава и днес, съвременната технология позволява опция, за която се казва, че идва с практически безкраен списък от предимства.

Инфрачервената сауна се различава от древната практика за използване на огън под импровизирана ложа за генериране на топлина, вместо използване на инфрачервени светлинни вълни за генериране на топлина в тялото. Тези вълни проникват по-дълбоко в тъканите, без да повишават прекомерно температурата в сауната, което прави тази терапия идеална за хора, които не могат да понасят топлината и влажността на традиционните сауни и така могат да пропуснат потенциалните ползи.

Самите инфрачервени вълни са невидими и попадат в спектъра на електромагнитното излъчване. Наричани още „далечни инфрачервени“ вълни (FIR), те имат способността да променят положително тъканите на тялото, като проникват под повърхността на кожата, генерират митохондриална активност и ефективно циркулират топлина.

Въпреки че все още се провеждат дългосрочни изследвания, инфрачервената сауна терапия се счита за достъпен, безопасен и изключително ефективен начин за намаляване на болката, увеличаване на детоксикацията, подобряване на сърдечно-съдовата система и др.

Предимства на инфрачервената сауна:

1. Подобрен тен на кожата
2. Изхвърля токсините
3. Загуба на тегло
4. Подобрява сърдечно-съдовата функция
5. Облекчаване на болката
6. Заздравяване на рани
7. Увеличава циркулацията
#plovdiv #infraredsauna #detox #weightloss #painrelief #bloodcirculation