Close

Какво представлява тайландският масаж на цяло тяло?

Традиционният тайландски масаж се различава от другите видове масажи по следните начини:

Масажът обикновено следва въображаемите определени линии („сен“) в тялото. Тайландската масажна терапия използва точки на натиск по енергийните канали в тялото ви (може да сте чували и тези, наречени меридиани), за които се смята, че помагат да се балансира енергийният поток на някого и да се освободи напрежението от мускулите, както и да се подобри кръвообращението в цялото тяло.

Масажът не използва масла или лосиони.

Терапевтът ще премести тялото на човека в позиции, подобни на йога (асистирана йога), в допълнение към издърпването и люлеенето на тялото по различни други начини. Комбинацията от разтягане, движение и натиск отличава тайландския масаж от другите видове масаж.

Тайландският масаж има многобройни ползи за здравето. Те са:

Комбинацията от физическа, умствена и психологическа терапия е това, което отличава традиционния тайландски масаж от другите видове масаж. Ето защо ползите от тайландския масаж осигуряват всеобхватно лечение на тялото и ума.

Докато всички варианти на масаж насърчават релаксацията, както и мускулното облекчение и намаленото напрежение, тайландският масаж е един от най-ободряващите, тъй като стриктно работи цялото ви тяло.

Някои от тях включват намален стрес, повишено кръвообращение и понижени нива на хормона на стреса кортизол. Ако търсите начин да освободите тялото си от стреса и тревожността на ежедневието, тогава тайландският масаж е чудесен вариант!

Детоксикира тялото ви

Различните позиции по време на лечението принуждават свежата циркулация, която помага при лимфния дренаж. Лимфният дренаж изисква мускулно движение, за да помогне за преместването на отпадъците, излишната вода и бактериите извън тялото.

Подсилва имунната ви система

Целенасочената манипулация на тялото събужда нервната система и насърчава освобождаването на токсини. Терапиите, включително тайландски масаж на краката, също могат да намалят нивата на хормона на стреса кортизол.

Подобрява стойката, баланса и подравняването на тялото

Нежните, но ефективни разтягания ангажират мускулите на врата и гърба, което води до по-силна и по-здравословна поза. Последователността на разтяганията е толкова рационализирана, че мускулното напрежение се освобождава и можете да се насладите на облекчените болки в гърба.

Намалява и облекчава стреса и тревожността

Стресът може да предизвика хаос в здравето ви. Традиционният тайландски масаж въплъщава медитативно състояние и силно се фокусира върху енергийния поток на тялото. Тази успокояваща обстановка помага за успокояване на ума и нервната система, намалявайки стреса и тревожността.

Изчиства ума и подобрява концентрацията

Тайландският масаж се занимава с най-честите причини за липса на концентрация, включително стрес, тревожност и проблеми със съня като безсъние. Много хора често изпитват повишена осведоменост и по-добър фокус.

Увеличава вашата енергия и издръжливост

Приложеното налягане енергизира тялото, като подобрява притока на кръв. Тайландският масаж насърчава по-добрата циркулация и може да помогне с храносмилането, като ви помага да се чувствате по-слаби и по-силни.

Тайландският традиционен масаж е древна лечебна практика и масажистът е изработил своите традиционни масажни техники, така че да можете да получите пълното въздействие на тайландската масажна терапия. Прекрасният тайландски масаж, както бе споменато, ще има много ползи за здравето, а дълбокотъканният масаж ще облекчи мускулната треска.

Облекчава главоболието: Тайландският масаж може да помогне за намаляване или премахване на симптомите на мигрена или тензионно главоболие.

Намалява болките в гърба: Тайландският масаж може да бъде ефективен за намаляване на болките в гърба и подобряване на гъвкавостта.

Облекчава сковаността и болката в ставите: Тайландският масаж подобрява гъвкавостта и функцията на ставите.

Увеличава гъвкавостта и обхвата на движение: Тайландският масаж увеличава обхвата на движение и гъвкавостта.

Намалява стреса и тревожността: Тайландският масаж може да помогне за намаляване на стреса, тревожността, която е релаксираща и енергизираща. Помага и при безсъние.

Какви са рисковете от тайландския масаж?

Важно е да уведомите терапевта, ако изпитвате дискомфорт по време на масажа, ако имате нараняване или определена част от тялото или ако тялото е възпалено или чувствително към болка. Наличието на следните медицински състояния изисква одобрението на лекар, преди да получите тайландски масаж:

Нарушения на кръвоносните съдове, Диабет, Състояния, които засягат гръбначния стълб, като спондилоза, Остеоартрит, Скорошна операция, Отворени рани, Наранявания на мускулите, сухожилията и костите, Рак, Изгаряния, Нарушения на кръвосъсирването,

Тайландският масаж не се препоръчва за бременни жени!