Close

Масаж Tok Sen: Изцеление дълбоко отвътре

Повечето от нас са запознати с традиционния тайландски масаж, но колко от нас са изпитали лечебните вибрации на масажа Tok Sen ? Този масаж, произхождащ от Северен Тайланд , не прилича на нищо друго и тепърва ще бъде открит от масовия поток. Бъдете сред първите, които ще видят характеристиките и ефектите на това мощно лечение!

Какво представлява масажът Tok Sen?

Първо, нека изясним терминологията. Името Tok Sen се отнася до инструментите, както и до приложението на масажа. „Ток“ идва от звука, който чукът издава, когато удря дървения клин, а „Сен“ е свързан с енергийните линии Сен в традиционната тайландска медицина. Следователно, масажът Tok Sen използва малък чук и клин, често направени от дърво от тамариндово дърво, за стимулиране на енергийните точки и линии на тялото. Това, което наистина прави масажа Tok Sen да се откроява от другите масажни модалности, е, че той съчетава дълбоката вибрация, произведена от дървените инструменти с ръчен натиск и пасивни разтягания, за да трансформира тялото, ума и енергията и да възстанови благосъстоянието.

Как се прилага масажът Tok Sen?

Той интегрира инструментите Tok Sen с масажни удари и разтягания от традиционния тайландски масаж. Дървеният чук и клинът се използват по различни начини в зависимост от ефектите, които търсим, както и зоната, която се стимулира. За да ви дам пример, клинът може да се потупва върху една точка, на сегменти, проследяване на линия и т.н. Ръчният натиск и разтягания често се прилагат в началото и/или в края на последователността от масажи. Докато разтяганията се стремят да разхлабят тялото, интензивните вибрации на инструментите Tok Sen работят върху нашето енергийно и физическо ниво, достигайки дълбоко вътре, лекувайки ни отвътре.

Защо бих препоръчал масажа Tok Sen?

Просто защото има силата да ни отпуска и да ни зарежда с енергия в същото време дълбоко отвътре! Постоянният звук от почукването, както и дълбоките вибрации ни въвеждат в медитативно състояние и изчистват ума ни от всякакви разсейвания. Създава усещане за релакс и спокойствие. В същото време потупването на Tok Sen стимулира нашите сухожилия, кожа, мускули, кръвоносна система и т.н., на физическо ниво. На енергийно ниво, стимулирането на енергийните точки и линии отваря блокажи и реактивира свободния поток на енергия в тялото, което от своя страна възстановява здравето и благополучието.

Накратко, наистина ви препоръчвам да изпробвате тази прекрасна масажна техника и да изследвате многобройните й полезни ефекти върху вашето същество като цяло. Ако сте масажист или практикуващ, защо не научите тази уникална модалност и не предложите нещо различно на вашите клиенти или приятели?

С пожелание за прекрасен ден!

#thaimassage#toksen#plovdiv#massage